Waarom kiezen voor Vibram Fivefingers barefoot schoenen?

Waarom zou je op barefoot shoes moeten lopen? Door te kiezen voor een natuurlijke loopstijl profiteer je van de volgende voordelen.

Natuurlijk lopen

Door de dunne zool van Vibram Fivefingers, of barefoot schoenen in het algemeen, kun je jezelf geen verkeerde manier van lopen permitteren. Lopen met barefoot schoenen betekent dat je loopt met een middenvoets- of voorvoetslanding. Je gebruikt de ingebouwde schokdemping van je benen en voeten tijdens het lopen. Zo wordt je automatisch gedwongen om te lopen op de natuurlijke manier. Een harde landing op je hiel is niet natuurlijk, is een aanslag op je gewrichten en voelt niet prettig. Dit is in moderne schoenen alleen maar mogelijk door de ingebouwde demping.

Supersterke voeten

Veel lopen op je blote voeten en op Vibram Fivefingers barefoot shoes geeft sterke voeten en dat merk je als eerste aan de kracht in je tenen. Het duo GROTE/kleine teen verbeteren de balans van de voet en ook de controle over de middelste drie tenen verbetert de balans. De voetboog komt terug in vorm en de stand van je voeten kan dus veranderen. Omdat barefoot schoenen minimalistische schoenen zijn, gebruik je weer je voetspieren. Je kunt in het begin wat spierpijn krijgen als je begint te lopen met barefoot schoenen.

Verbeterde doorbloeding

Door het continue trainen van je voeten verbetert de doorbloeding aanzienlijk. Je krijgt dus minder snel vermoeide voeten en kramp blijft langer weg. In de zomer kunnen ze hun warmte sneller kwijt en in de winter blijven ze langer warm. Ook mensen met bijvoorbeeld diabetes (verdikt bloed) kunnen hiermee vooruitgang bereiken.

Lopen op Barefoot shoes is gezonder voor je hele lichaam

Niet alleen je voeten hebben voordeel door het lopen op Vibram Fivefingers barefoot shoes. Je hele lichaam profiteert mee. Je benen worden sterker en door de gewijzigde manier van lopen ontlast je gewrichten, banden, pezen en spieren.

Kleinere staplengte en hoger tempo

Ook bij het hardlopen ga je van de hiellanding naar de middenvoets- of voorvoetslanding. Dit zorgt voor een kleinere staplengte. Omdat je voet direct onder het zwaartepunt van je lichaam landt, kun je meer voorwaartse snelheid ontwikkelen. Je looptempo kan dus omhoog waardoor je met minder energie sneller kunt lopen op barefoot shoes dan op traditionele loopschoenen.

Typische blessures

Een grote staplengte (mogelijk bij traditionele loopschoenen) geeft veel spanning op bijvoorbeeld de hamstrings en vergroot de kans op overbelasting / blessures. Door de kleinere staplengte bij het lopen op Vibram Fivefingers barefootschoenen komt een verrekking of spierscheuring dus minder vaak voor. De verhoogde gedempte hak van traditionele sportschoenen geven veel meer risico op zwikken van de enkel.

Belangrijk bij het starten met barefoot shoes

Het lopen op barefoot schoenen zoals de Vibram Fivefingers teenschoenen is iets wat je rustig op moet bouwen. Gun jezelf en je voeten en voetzolen de tijd om zich aan te passen. Doe in het begin geen dingen die je op blote voeten ook niet zou doen. (over puntige rotsen lopen e.d.).

Barefoot shoes maken van iedere stap een beleving

Naast Vibram FiveFingers en Vibram Furoshiki kunt u bij ons ook terecht voor andere merken barefoot shoes zoals Merrell, Leguano, Joe Nimble en Vivobarefoot.
Welk model en kleur je ook kiest, iedere stap op Vibram Fivefingers barefoot shoes is een beleving. Je hebt direct contact met de aarde en dat voel je.