Waarom kiezen voor Vibram Fivefingers barefoot schoenen?

Waarom zou je op barefoot shoes moeten lopen? Door te kiezen voor een natuurlijke loopstijl profiteer je van de volgende voordelen.

Lopen zoals het bedoeld is

Door de dunne zool van Vibram Fivefingers, of barefoot schoenen in het algemeen, kun je jezelf geen verkeerde manier van lopen permitteren. Je wordt automatisch gedwongen om te lopen op de manier waarop je voeten voort horen te bewegen. Een harde landing op je hiel is niet natuurlijk, is een aanslag op je gewrichten en voelt niet prettig. Dit is in moderne schoenen alleen maar mogelijk door de ingebouwde demping. Op barefoot schoenen ga je naar een middenvoets- of voorvoetslanding toe. Dan gebruik je dus de ingebouwde schokdemping van je benen en voeten tijdens het lopen.

Supersterke voeten

Veel lopen op je blote voeten en op Vibram Fivefingers barefoot shoes geeft sterke voeten en dat merk je als eerste aan de kracht in je tenen. De controle over de middelste drie komt terug en het duo GROTE/kleine teen verbeteren de balans van de voet. De voetbogen komen terug in vorm en de stand van je voeten kan dus veranderen. Je kunt wat spierpijn krijgen als net begint te lopen met minimalistische schoenen.

Lopen op Barefoot shoes is gezonder voor je hele lichaam

Niet alleen je voeten hebben voordeel door het lopen op Vibram Fivefingers barefoot shoes. Je hele lichaam profiteert mee. Je benen worden sterker en door de gewijzigde manier van lopen ontlast je gewrichten, banden, pezen en spieren.

Verbeterde doorbloeding

Door het continue trainen van je voeten verbetert de doorbloeding aanzienlijk. Je krijgt dus minder snel vermoeide voeten en kramp blijft langer weg. In de zomer kunnen ze hun warmte sneller kwijt en in de winter blijven ze langer warm. Ook mensen met bijvoorbeeld diabetes (verdikt bloed) kunnen hiermee vooruitgang bereiken.

Barefoot shoes maken van iedere stap een beleving

Welk model en kleur je ook kiest, iedere stap op Vibram Fivefingers barefoot shoes is een beleving. Je hebt direct contact met de aarde en dat voel je.

Kleinere staplengte en hoger tempo

Bij het hardlopen ga je van de hiellanding naar de middenvoets- of voorvoetslanding. Dit zorgt voor een kleinere staplengte. Maar omdat je landing direct onder het zwaartepunt van je lichaam plaatsvindt, kun je meer voorwaartse snelheid ontwikkelen. Je looptempo kan dus omhoog en uiteindelijk loop je dus sneller op Vibram Fivefingers barefoot shoes dan op traditionele loopschoenen.

Typische blessures

Een grote staplengte (mogelijk bij traditionele loopschoenen) geeft veel spanning op bijvoorbeeld de hamstrings en vergroot de kans op overbelasting / blessures. Door de kleinere staplengte bij het lopen op fivefingers teenschoenen komt een verrekking of spierscheuring dus minder vaak voor.

Belangrijk bij het starten met barefoot shoes

Het lopen op Vibram Fivefingers is iets wat je op moet bouwen. Geef je voeten en je voetzolen de tijd om zich aan te passen. Doe in het begin geen dingen die je op blote voeten ook niet zou doen. (over puntige rotsen lopen e.d.).
Naast Vibram FiveFingers en Vibram Furoshiki kunt u bij ons ook terecht voor andere merken barefoot shoes zoals Merrell, Leguano, Joe Nimble en Vivobarefoot.