• 1 -
  • 2 -
  • 3 -
  • 4 -
  • 5 -

VIVOBAREFOOT schoenen

VIVOBAREFOOT is een schoen die de regie over het lopen teruggeeft aan de voet. De schoen stimuleert de natuurlijke beweging van de voet tijdens het lopen en beschermt de voet tegen wondjes. Via de zenuwen in de voet ontvangen de hersenen informatie om natuurlijk te staan en te bewegen. Niet alleen je voeten hebben baat bij barefoot lopen; je hele lichaam doet hier zijn voordeel mee. Zo worden de bekken meer gekanteld en sta je met lossere knieën. Hierdoor neem je een rechte houding aan, ontwikkel je sterke voeten en worden je enkels, knieën, bekken en rug minder belast, wat blessures voorkomt.

De voordelen van barefoot lopen met VIVOBAREFOOT schoenen

De VIVOBAREFOOT schoenen zetten de voeten aan het werk; er is geen hak van 1 a 2 centimeter en geen teensprong. De voeten krijgen de mogelijkheid om de tenen tegen de grond te duwen. Daarnaast plaatst je lichaam pas gewicht op de voeten wanneer de hele voet op de grond staat. Hierdoor zwikken je enkels minder snel en wordt hielspoor voorkomen. Tevens stimuleren de VIVOBAREFOOT schoenen een middenvoets- of voorvoetslanding, omdat de schoenen geen demping bieden. Dit houdt in dat je je natuurlijke schokdemping van je benen gebruikt tijdens het lopen. Aanbevolen wordt om hier een training voor te volgen bij een loopcoach die bekend is met de Barefoot looptechniek.

Doordat je voeten continu getraind worden, stimuleren barefoot schoenen de doorbloeding in je voeten. Dit zorgt ervoor dat je minder snel last krijgt van vermoeide voeten en dat kramp langer wegblijft. Daarnaast kunnen je voeten in de zomer sneller hun warmte kwijt en blijven ze in de winter langer warm.

Ook stimuleren de VIVOBAREFOOT schoenen de bloedsomloop wanneer je op verschillende ondergronden loopt. Bovendien worden je rugspieren verstevigd en wordt je darmwerking bevorderd.

Overstappen naar barefoot lopen

Als je besluit om barefoot te gaan lopen, raden wij je aan om dit rustig op te bouwen. Je lichaam moet wennen aan de nieuwe manier van lopen, wat tijd zal kosten. Zo worden er tijdens het barefoot lopen spieren en pezen geactiveerd die in een normale schoen op non-actief stonden, waardoor ze verzwakt zijn. De kans bestaat dus dat je in het begin van het barefoot lopen spierpijn zult krijgen.

De VIVOBAREFOOT schoenen zijn geschikt voor podologen zolen. Voor deze zolen worden de voeten opgemeten op een vlakke plaat die waterpas staat. Het gebruik van de zolen kan worden afgebouwd. Train hiervoor je voet door je tenen ruimte te geven en gebruik wanneer mogelijk de zenuwen in je voet.

VIVOBAREFOOT schoenen kopen

De VIVOBAREFOOT schoenen zijn beschikbaar in onze fysieke winkel op het Haarlemmerplein 25 Amsterdam. Wanneer uw maat niet aanwezig is, proberen wij de schoenen voor u te bestellen. Tevens kunnen wij modellen die niet in ons assortiment aanwezig zijn, bestellen.

Contact

Heb je vragen over VIVOBAREFOOT schoenen of wil je geadviseerd worden over de juiste barefoot schoenen? Kom langs in onze winkel of je kunt contact met ons opnemen door te bellen 020 751 26 13 of door het contactformulier in te vullen.

Zwarte leren VIVOBAREFOOT Ryder laarzen
Zwarte leren VIVOBAREFOOT Grace laarzen
Zwarte VIVOBAREFOOT Chelsea schoenen
Zwarte leren VIVOBAREFOOT Scott schoenen
Bruine VIVOBAREFOOT Gobill Tabacco schoenen
Zwarte VIVOBAREFOOT Gobill Tabacco schoenen
Zwarte VIVOBAREFOOT Gobi Hi laarzen
Bruine leren VIVOBAREFOOT Tracker schoenen
Zwarte VIVOBAREFOOT Rall schoenen