zoek

Vivobarefoot


Vivobarefoot is pionier in de ontwikkeling van barefoot schoenen. Of je nu een hardloper, wandelaar, watersportliefhebber of iemand bent die op zoek is naar alledaagse casual schoenen, Vivobarefoot biedt een breed scala aan stijlen die passen bij elke levensstijl en activiteit. De schoenen van Vivobarefoot zijn ontworpen om comfort en gezondheid te bevorderen. Ze geven je voeten de ruimte om op een natuurlijke manier te bewegen wat essentieel is voor de algehele gezondheid van je voeten en lichaam.

Vivobarefoot wil zich onderscheiden als hét merk voor barefoot schoenen door een unieke combinatie van innovatie en duurzaamheid. Met een voortdurende focus op onderzoek en ontwikkeling, ontwerpt Vivobarefoot op basis van onderzoek naar de biomechanica van de voet. Dit resulteert in schoenen die de natuurlijke vorm van de voet volgen en de natuurlijke manier van lopen bevorderen. De dunne flexibele zolen leveren een ongeëvenaarde sensorische feedback, essentieel voor een natuurlijke ontspannen loopervaring.
Vivobarefoot zet zich in voor duurzaamheid. Ze streven naar een 'zero-waste' productieproces en gebruiken gerecyclede en milieuvriendelijke materialen. Met de keuze voor Vivobarefoot, draag je bij aan een gezondere planeet.

Door te kiezen voor Vivobarefoot, kies je niet alleen voor schoenen, je kiest voor een levensstijl die de gezondheid van je voeten, je lichaam en de planeet vooropstelt. Vivobarefoot biedt een authentieke barefoot ervaring, ondersteund door wetenschap en toegewijd aan duurzaamheid. Je lichaam beschikt over alle technologie die je nodig hebt: spieren en pezen voor natuurlijke schokdemping, het skelet voor natuurlijke bewegingscontrole en het zenuwstelsel voor natuurlijke zintuiglijke feedback. Wij, medewerkers van de winkels De Trek Barefoot en De Trek Outdoor met webshop 5Fingers.nl, willen samen met Vivobarefoot de barefoot-filosofie verspreiden zodat de wereld weer op een natuurlijke manier gaat lopen.

 

Wij zijn trots dat we dit merk mogen verkopen. We hebben een groot assortiment in onze winkels De Trek Barefoot en De Trek Outdoor. Je bent welkom om ze gezellig bij ons te komen passen of koop ze via onze webshop op 5fingers.nl.

Meer weten over barefoot lopen? Klik op www.trekbarefoot.nl/waarom-barefoot/ 
In 2004 introduceerde Vivobarefoot de eerste minimalistische schoen met een gepatenteerde ultradunne zool voor maximale zintuiglijke feedback en maximale bescherming. Hiermee werd het bedrijf voorloper op het gebied van barefoot schoenen. Vivobarefoot maakt de zolen die de meeste proprioceptie toelaten ter wereld. Bij ontwerpen vanuit dat 70% van de informatie in onze hersenen voor de voortbeweging, afkomstig is van de zenuwen aan de onderzijde van de voet. Hoe beter je de grond voelt, des te beter je lichaam de omgeving begrijpt en zich natuurlijk kan bewegen.

Vivobarefoot streeft ernaar dat je lang plezier van de schoenen hebt. Hun schoenen worden duurzaam geproduceerd met plaatselijk ingekochte materialen, efficiënte en ecologisch verantwoorde productietechnieken in onafhankelijk gemonitorde, ethisch verantwoorde productiefaciliteiten: Met zo min mogelijk materiaal en onderdelen. In het productieproces heeft naaien en vulkaniseren daarom de voorkeur in plaats van lijmen. Met de voortdurende technologische veranderingen en verbeteringen verwacht Vivobarefoot in de toekomst ook gerecycled materiaal te gebruiken.

         
Lichte, anatomisch correcte schoenen maken met zo min mogelijk onderdelen. In China wordt het merendeel van de schoenen gemaakt. Hier zijn de meeste materialen, alle fabrikanten van onderdelen en alle leveranciers van geavanceerde materialen te vinden. De meeste schoenen bestaan uit 30 verschillende onderdelen. Transport van goederen wordt hierdoor beperkt. Een paar uitzonderingen daargelaten (het leer voor onze Handgesneden collectie komt uit Portugal en wordt daar bewerkt en ons Soul of Africa -leer komt uit Ethiopië),

De filosofie eindigt niet met de ecologisch verantwoorde productiemethoden waar Vivobarefoot zich aan committeert. Ze geloven ook in het verbeteren van de levens van anderen door samen te werken met partners die zich inzetten voor goede doelen. De president van Vivobarefoot , Lance Clark, heeft Soul of Africa opgericht en Vivobarefoot heeft de groei van Soul of Africa in de afgelopen twee jaar gesteund. Soul of Africa heeft tot nu toe $ 2 miljoen ingezameld en honderden mensen in een achterstandsgebied in Zuid-Afrika werk verschaft. In 2012 hebben ze de eerste Soul of Africa-schoen met Vivobarefoot -technologie geïntroduceerd en de collectie blijft groeien: een goed teken voor de toekomst van dit belangrijke project.